Tiedote: Suomen Seutuverkot ry myönsi VALO 2017 –palkinnon kyläverkkojen mahdollistajalle

Julkaistu: 25.4.2017

Suomen Seutuverkot ry:n VALO 2017 -palkinto on tänään myönnetty Kuitua pohjoiseen –hankkeen projektipäällikölle Seppo Alatörmäselle. VALO-palkinto annetaan kiinteiden verkkojen hyväksi tehdystä työstä. Samalla Seutuverkot myönsi kunniajäsenyyden pitkäaikaiselle yhdistysaktiiville Tuija Riukulehdolle.

Valokuituyhteyden merkitys Lapin kylille huomattava

Seppo Alatörmänen toimii tällä hetkellä koko Lapin alueen kattava Leader Tunturi-Lapin Kuitua pohjoiseen –tiedotushankkeen projektipäällikkönä. Hankkeen tavoitteena on tiedottaa Lapin kyliä, kuntia ja yrityksiä valokuitupohjaisen laajakaistaverkon tuomista mahdollisuuksista. Tätä tehtävää ennen Alatörmänen johti menestyksekkäästi Kuitua tunturiin –tiedotushanketta.

– Sepolla on yli kolmenkymmenen vuoden työkokemus tietoliikennealan eri saroilta ja viimeisen kymmenen vuoden ajan hän on työskennellyt nimenomaan kuituverkkojen kanssa. Hänen tekemänsä työ kuituverkkojen rakentamiseksi Lapin alueella on ollut merkittävää. Seppo on omalla työllään onnistunut aktivoimaan kyliä ja kyläyhdistyksiä, jotka ovat perustaneet omia kyläverkkohankkeita, perustelee valintaa Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Jarno Laitinen.

– Suomen Seutuverkot tekee Suomen laajuisesti tärkeää työtä. Olen äärimmäisen otettu tästä yhteisön minulle osoittamasta palkinnosta – tämä on kunnia. Valokuituyhteyden merkitys kylille ja pienille kunnille on huomattava. Etäisyydet kasvavat entisestään ilman toimivia yhteyksiä. Toimintavarma verkkoyhteys luo lisää mahdollisuuksia perustaa yrityksiä ja tehdä töitä, mutta myös parantaa arkipäivän sujuvuutta. Kyläyhteisöjen yhteishenki on hurja. Kun kylässä innostutaan valokuidusta, niin toimeen tartutaan talkoovoimin heti, iloitsee Seppo Alatörmänen.

Vuoden VALO -palkinnon saajaa sai perusteluineen ehdottaa Suomen Seutuverkot ry:n hallitukselle. Näiden ehdotusten perusteella hallitus valitsi palkinnon saajan.

– Saimme hyviä ehdotuksia, joista hallitus keskusteli pitkään. Ehdotuksista näkee, että meillä on ympäri Suomen peräänantamattomia kuituverkkojen puolestapuhujia ja uutteria tekijöitä. Heitä tarvitaan ja tämä palkinto on tunnustus tehdystä työstä, summaa Laitinen.

Kunniajäsenyys on myös kiitos

Suomen Seutuverkot ry on päättänyt myöntää kunniajäsenyyden Tuija Riukulehdolle. Riukulehto on ollut Suomen Seutuverkot ry:n toiminnassa mukana pitkään ja toiminut myös yhdistyksen puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana. Tällä hetkellä Riukulehto toimii Maaseutuviraston tieto- ja teknologiapalveluissa ICT-yksikön johtajana. Tämän lisäksi hän toimii asiantuntijana Verkox-osuuskunnassa muun muassa kuiturakentamisen saralla.

– Tuija on ollut aikanaan yhdistyksen kantava voima. Yksi yhdistyksen tehtävistä on tuottaa jäsenille tietoa toimivista käytänteistä. Näiden toimintatapojen viestimisessä Tuija on ollut aktiivisesti mukana ja hän on muun muassa koonnut ensimmäisen Verkonkutojan käsikirja –oppaan. Kunniajäsenyys on kiitos yhdistyksen hyväksi tehdystä pitkäjänteisestä työstä, kertoo puheenjohtaja Laitinen.

Lisätiedot:
Jarno Laitinen
puheenjohtaja
Suomen Seutuverkot ry
puheenjohtaja@seutuverkot.fi
+358 20 775 0881